Spring naar de inhoud

Wat hebben Marie Kondo, Nele Colle en Sara Van Weesenbeeck dat ik niet heb? 

Ken je die namen zelfs niet? Zalig! Dan ben ik misschien wel de eerste en enige opruimcoach die jij volgt, het is me een eer!

Anyhow, wat hebben zij dat ik niet heb?

Zij hebben hun eigen boek. Of zelfs boeken. Opruimbijbels met hun naam erop.

In zowat elke vlaamse boekhandel of bibliotheek vind je die, om vervolgens als een echte doe-het-zelver je huis en je leven te transformeren. Nou ja, dat is toch de bedoeling, maar blijkt niet voor iedereen haalbaar. Ik heb ook al coachings achter de rug met enthousiaste lezers (en zelfs coachees van hen) die liever mijn hulp krijgen bij de uitvoering. Maar ik dwaal af…

Héél boeiende lectuur vind ik het, ik las die boeken al voor ik ooit bedacht dat ik zelf opruimcoach kon worden. Met mijn twee kinderen had ik absoluut genoeg rommel om met hun tips aan de slag te gaan. Marie Kondo en haar “does it spark joy” transformeerden mijn kleerkast, eeuwig dankbaar ben ik haar. Nele vind ik ondertussen nog een stuk toffer in het echt dan op papier, en ze geeft altijd zinnige tips, over nee zeggen en zo. En Sara, die is dan weer een krak in time management.

Maar een boek, dát hebben die andere opruimcoaches dus.

En ik niet. Het stond ook nooit op mijn bucket list of zo, want ik dacht: “Goh, ik ruim gewoon graag op, veel visie zit daar niet achter”. Maar dat blijkt niet waar… Terwijl ik uren en uren werkte aan mijn groepstraject “Opruimen met ADHD” werd de gemeenschappelijke deler in al mijn trajecten glashelder.

Mijn visie. Met Maak Plaats, maar net zo goed in m’n eigen keukenkasten.

Ik heb al zoveel getokkeld en getekend en filmpjes opgenomen voor dat groepstraject dat ik er nu echt geen boek over ga schrijven, maar ik wil mijn visie wel delen met jullie. Want dat helpt misschien om te bepalen of ik wel jouw type opruimcoach ben of niet? Dan wel of je liever alsnog voor een ander kiest?

Anyhow, hier is mijn visie. Alias de inhoudstafel van het boek als ik dat ooit alsnog schrijf:

Deel 1: Regelmaat wint van ambitie

Deel 2: Eerst minimaliseren, dan pas organiseren

Deel 3: Een vaste, beperkte plek voor alles, mét labels

In het groepstraject “Opruimen met ADHD” ga ik er uitgebreid op in, met praktische opdrachten, inspirerende filmpjes, verwijzingen naar andere bronnen… Maar ook in de opruimsessies aan huis en telefonische coachings ga ik er voortaan nog vaker aan herinneren.

Want een opruimcoach, die ruimt nooit “zomaar” op.

Nee, een goeie opruimcoach, die laat ook de sleutel achter om voortaan ook zelf de boel opgeruimd te houden. “Een vleugje psycho-educatie”, zo noemen wij dat onder de collega’s.

En denk jij nu: “Maar Trui, met die inhoudstafel alleen, daarmee weet ik toch niks? Kan je het mij eens kort uitleggen?” of gaat het eerder naar: “Ik ben echt geen doe-het-zelver, kunnen we het samen doen aub?”

Om het even, voor elk wat wils. Met de nieuwe boekingsmodule op m’n site, boek je meteen alle data voor je op en top opruimtraject, schrijf je je in voor het groepstraject Opruimen met ADHD, of boek je een gratis eerste kennismakingscoaching. Wat je ook kiest, ik verduidelijk m’n visie met veel plezier! Boek of geen boek…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *