Spring naar de inhoud

Uitstelgedrag

Als opruimcoach zie ik héél veel uitstelgedrag.

Uitstelgedrag komt er in alle mogelijke vormen en gradaties, maar dit zijn wel enkele favoriete taken om uit te stellen:

  • Een rit naar het containerpark
  • Administratie, zoals het betalen en klasseren van facturen
  • Afspraken vastleggen, bijvoorbeeld bij de tandarts
  • De was & de strijk

Je herkent er vast wel eentje?

Of denk je letterlijk “help, ik stel die echt allemaal uit”? Geen zorgen, uitstelgedrag is nu eenmaal menselijk. Zelf heb ik er weinig last van. Behalve dan de afgelopen weken…

En dus coach ik nu even mezelf.

  • Waarom heb je er geen zin in? Ben je bang om te falen, weet je niet hoe het moet, vind je het gewoon niet leuk?
  • Wat is de kleinste mogelijke stap die je kan zetten? Met welke mini actie maak je het nu al gemakkelijker om later deze taak af te vinken?
  • Hoe kan je deze taak lichter maken? Kan het eenvoudiger, kan je hulp inschakelen, …?
  • Zou het kunnen dat je deze to do eigenlijk gewoon kan schrappen? Vind je dit nog wel noodzakelijk?

Coach Trui zei tegen mens Trui dat het ok is als ze nog aarzelt bij het boren in echt héél harde betonnen plafonds. En dat ze wél al een berichtje kan sturen naar haar favoriete klushulp om een dag in de agenda te prikken. Maar ook dat ze nu gewoon even rust verdiend heeft. En dat de goesting dan wel weer terugkomt.

Wat een geluk dat plafonds geen aanmaningskosten sturen of zich opstapelen!

Als jij vaak uitstelt en dat wél doet bij facturen, de was of andere dringende zaken, dan is het tijd om je uitstelgedag onder de loep te nemen… Jezelf coachen, dat is top, maar niet altijd voldoende. Zeker niet als het gaat om grotere uitdagingen of langdurige patronen doorbreken. Dan helpt het enorm om een frisse blik erbij te hebben van iemand anders.

Een opruimcoach, bijvoorbeeld 😉 En dus herhaal ik het hier nog even: jouw eerste half uur coaching blijft helemaal gratis, zo kan jij voelen of het wel klikt. Boeken doe je gewoon meteen online waar je mijn vrije momenten in de agenda ziet. Niet uitstellen dus. Het toevoegen aan je to do lijst duurt letterlijk langer dan op de knop hieronder klikken.

Ja, ik maak een afspraak:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *