Spring naar de inhoud

Hoe zou jij mij noemen?

Wie ben ik? Trui Eliane Trees Claudine Lagae, volgens mijn identiteitskaart. Gewoon Trui of mama, in het dagelijkse leven. Schattie, op een goeie dag. En Opruimcoach, dat ook. Al ben ik nog niet helemaal overtuigd van die laatste formulering.

Want “opruimcoach”, zo zijn er al zovelen? En ik doe zoveel meer dan opruimen? En ik wil mensen net minder doen opruimen? Dus lag ik hier, voor de tweede nacht op rij, wakker naar het plafond te staren… Hoe ga ik mezelf noemen? Wat of wie ben ik?

Een hele resem termen passeerden al de revue, telkens in combinatie met opruimcoach:

 • Minimaliseercoach
 • Vereenvoudigcoach
 • Thuiscoach
 • Flowcoach
 • Ruimtecoach
 • Interieurcoach

Vorige nacht nog knipte ik het nachtlampje aan en krabbelde ik deze opties in mijn bullet journal:

 • Minimalistische flowcoach
 • Opgeruimde vereenvoudigcoach
 • Eenvoudige opruimcoach
 • Opgeruimde thuiscoach

Waarom valt wat ik doe zo moeilijk onder woorden te brengen? Omdat wat ik doe in elk gezin, bij elke klant, in elke ruimte weer anders is? Omdat ik er liever in vlieg dan het in enkele woorden te gieten op een ieniemienie visitekaartje? Omdat mijn klanten zelf invullen aan wat voor opruimcoach ze nood hebben? 

Dus ja, daarover lig ik ‘s nachts te piekeren…

Hoe zou jij mij noemen?

2 reacties op “Hoe zou jij mij noemen?”

 1. Beste Trui , misschien moet je weg van het platgelopen « coach » woord . Coach maakt het ook wat afstandelijk ( en de perceptie « duur » ? ).
  Hierbij enkele out of the box ( abstracter ) ideeen :
  – Minimaliste
  – Ruimtelijke opruimster ( natuurlijk niet te verwarren met veredeld Woord voor poetsvrouw)
  -Uw minimalistische vriendin
  -Uw opgeruimde geestesvriendin
  -Uw ruimtelijk spiegelbeeld
  -Uw ruimtelijk klankbord

  … Niet makkelijk!
  Succes ermee

  Marc

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *