Spring naar de inhoud

En waarom niet?

“Maar allé, dat is toch raar? Je kan dat toch gewoon zelf? Waarom zou je daar je geld aan hangen?”

Al eens uitgesproken dat je een beroep wil doen op een opruimcoach? Dan hoorde je vast wel 1 van deze opmerkingen? Of misschien hoor jij wel jezelf dat zeggen?

Snap ik, ik hoorde die opmerkingen ook vaak toen ik net startte met Maak Plaats. Toen iedereen nog bezorgd was of dat wel iets zou opbrengen. Ondertussen heb ik er geen twijfels meer bij: m’n agenda zit goed vol en m’n klanten stralen. Ik wou gewoon dat ik wat vroeger had durven te antwoorden:

“En waarom niet?”

Maar nee, dat kon ik niet. Ik had er onder andere een babbel voor nodig met iemand die nog maar net ontdekte wat ik doe. Al heel snel in dat gesprek, liet ze het vallen:

“We kunnen allemaal zelf onze was doen, het huis stofzuigen of stof afnemen. Maar wat een luxe om een poetshulp te hebben die je huis onder handen neemt terwijl jij op het werk bent?

We kunnen allemaal zelf een recept opzoeken, boodschappen doen en koken. Maar zo’n box met alle ingrediënten en het juiste recept erbij blijkt echt een live-saver. Of gewoon lekker een portie comfortfood aan onze voordeur laten afleveren, de max toch?

We kunnen allemaal zelf onze belastingbrief invullen, lezen over slim beleggen of op zoek gaan naar het beste nutstarief. Maar wat een opluchting als een toffe boekhouder, vriend of partner jou die rompslomp bespaart?”

Soms heb je gewoon geen tijd, zin of talent voor iets. Dan is het toch heerlijk om het te kunnen uitbesteden en je te focussen op waar jij wél energie uithaalt? Of waar je gewoon beter in bent?

Of wil je het tóch zelf onder de knie krijgen, maar heb je net wat begeleiding nodig in de zoektocht naar wat voor jou werkt, hoe je iets best aanpakt of waar je op botst?

Daarom wél dus!

Ik hoor tijdens m’n opruimsessies van klanten vooral hoe gezellig het voelt, hoeveel makkelijker het opruimen gaat met mij erbij. En wat ik nog het vaakste hoor, is: “Dit had ik al veel eerder moeten doen!”

Dus… als jij zelf voelt dat hulp bij het opruimen welkom is, maar aarzelt, denk dan eens bij jezelf:

“En waarom niet?”