Spring naar de inhoud

5 opruimtips om te scoren op valentijn!

Opruimen en Valentijn, je linkt het wellicht niet aan elkaar? Hmm, er is wel degelijk een verband tussen je kast opruimen en romantiek… Neem volgend lijstje door en vlieg er meteen in!

1. Nieuwe lingerie als cadeau?

Begin eerst met het wegdoen van die boxershorts met versleten rekker, scheuren, vieze vlekken… Of voor de vrouwen, wees streng voor te kleine, te grote of uitgerekte bh’s.

2. Homer Simpson / Disney prints zijn niet libido-bevorderend.

Neem meteen ook afscheid van die pyjama van ergens eind vorige eeuw. Correctie, gooi gauw ál je kledij van voor 2010 weg (tenzij het alweer vintage is geworden natuurlijk). Idem dito voor items waarbij je je spontaan afvraagt “Vind je mijn gat niet te dik in deze rok?” Als het jou niet lukt om die spullen weg te doen, leg ze dan in elk geval uit het zicht, “in quarantaine”. Probeer het over een half jaar nog eens, maar haal ze nu in elk geval uit je kleerkast. Zodat jij je niet onnodig zorgen maakt over je achterwerk, laat staan je partner er steeds weer mee lastigvalt.

3. Denk niet alleen aan jezelf…

Neemt jouw kledingcollectie beduidend meer dan de helft van de gemeenschappelijke kastruimte in? Hoog tijd dan om er kritisch door te gaan, alles wat aanleunt bij puntje twee weg te doen en je partner ook zijn of haar plek te gunnen.

4. Je lief verdient exclusiviteit.

Je geeft het foute signaal door je vast te klampen aan cadeautjes, foto’s, een trouwjurk of dergelijke van je ex of moeder. Idem dito als je letterlijk élk baby-item bewaart. Ik snap het hoor, het zijn emotionele spullen, eigenlijk helemaal ok en zelfs mooi dat je die herinneringen koestert. En toch, beperk dit soort spullen en berg ze op op een geschikte plek, zodat je huidige partner ziet en voelt dat hij of zij jouw nummer één is.

5. Mijd de totale afknappers.

Ik denk aan de klassiekers als “Ik had die rommel echt niet gezien” (nadat je er net over uitgleed of er juist uiterst vakkundig omheen manoeuvreerde) of “Ik heb niks om aan te doen” (zeker in combinatie met een kleerkast die niet meer toe kan). Jullie partners worden er zot van!

Bij deze wil ik graag meteen ook even duiden: sorry, maar neen, ik kan jouw partner niet minder rommelig maken. Tenzij je partner zélf geholpen wil worden en mij om hulp vraagt, dan doe ik dat heel graag én houden we uiteraard ook rekening met jouw verzuchtingen…

Maar eerst, kijk even in eigen boezem, geef jij wel het goede voorbeeld?