Spring naar de inhoud

SaMENWERKING MET THERAPEUTEN

Burn-out, depressie, uitputting, overspanning, AD(H)D… Er is zelden één oorzaak, en zelden één oplossing. Maar dat rust in de omgeving helpt rust in het hoofd creëren, dat staat vast. Ik werk samen met therapeuten, door te focussen op de persoonlijke leefomgeving en dagdagelijkse organisatie bij de cliënt thuis. 

Opruimen is geen magische formule om je leven om te gooien. Het vraagt zelfs een flinke investering van tijd en energie. Is het dan niet gek om er werk van te maken op het moment dat je cliënt ook al worstelt met andere uitdagingen? Neen, niet met de juiste begeleiding. Want opruimcoaching is zoveel meer dan een opgeruimd huis:

  • Aandacht, tijd en ruimte voor het persoonlijke verhaal van elke cliënt
  • Reflectiemomenten: Waarvoor maak je plaats? Waarvan neem je afscheid? Waarom heb je het hier moeilijk mee?
  • Succes-ervaringen, het gevoel terug stappen vooruit te zetten
  • Flow, routine en organisatie
  • Visuele rust

En zo creëer ik een stevige uitvalsbasis die het effect van jouw therapie versterkt, onder meer bij: perfectionisme, hoogsensitiviteit, ADHD, uitputting, overspanning, burnout, depressie, chronische rouw, hoarding, …

Specifiek voor gezinnen ondersteun ik ook bij de praktische toepassing van de principes van Kim John Payne uit Eenvoudig Opvoeden:

  • Vereenvoudigen van de omgeving (speelgoed, beeldschermen, …)
  • Vereenvoudigen van het ritme (gezinsroutines, flow)
  • Vereenvoudigen van de roosters (rust inbouwen tussen naschoolse activiteiten, familiale verplichtingen,…)

Benieuwd wat onze samenwerking voor jouw cliënten kan betekenen? Geef me een seintje of boek meteen een telefonische afspraak, dan bespreken we hoe wij kunnen samenwerken om hen maximaal te ondersteunen. Uiteraard kan je ook mijn website rechtstreeks met hen delen of vragen mij te contacteren voor een eerste gratis online coaching.

Volg jij zelf therapie en denk je dat opruimcoaching jou hierin kan ondersteunen? Contacteer mij voor een eerste gratis telefonische coaching waarin we kijken hoe ik jou kan helpen en of er een goeie klik is!

Maandelijks een inspirerende opruimtip in je mailbox?