Spring naar de inhoud

Over hoe je door opruimen letterlijk rijker kunt worden

“Dat is toch stevig hoor, €65 per uur.”

Ik krijg die opmerking af en toe nog eens te horen. En ja, dan zou ik iets kunnen zeggen over onbetaalde extra uren (opvolging, verplaatsing, boekhouding, …), belastingen of sociale bijdragen etcetera, maar eerlijk: who cares? Als klant wil je waar voor je geld, punt uit. (Dat vind ik toch een gezond startpunt.)

Maar wat als ik je zeg dat die €65 een investering is?

Kijk, ik zeg het al lang, met mijn opruimcoaching zorg ik voor meer tijd, ruimte en rust. Maar daar bovenop, en daar wezen mijn klanten mij op, kan ik letterlijk voor een beter gevulde bankrekening zorgen!

Niet ik maar mijn klanten worden rijker door opruimcoaching!

Bij S., bijvoorbeeld, spring ik bij in haar bureauwerk. De combinatie van haar veeleisende job en creatief hoogbegaafd brein resulteert in wat achterstand op administratief vlak. Na elk bezoek van mij stelt ze echter netjes een factuur op voor opleidingen die ze af en toe geeft, en daarmee betaalt ze meteen ook mijn factuur. Daarnaast heeft ze ook weer een fijne werkplek, overzicht in haar to do’s, en een stuk achterstand bijgewerkt.

Van C. krijg ik dan weer regelmatig whatsapp-berichtjes over hoe de “zaken lopen” in haar vinted-shop: ze verkoopt voornamelijk kledij, maar ook boeken en andere huisraad… Het loopt zo’n vaart dat we intussen al samen een “verzendstationnetje” creëerden, met een kleine voorraad kartonnen dozen en ander verzendmateriaal. Het resultaat voor haar: een minimalistischere thuis én extra inkomensstroom. Bovendien werken we toe naar een verhuis en die zal een stuk vlotter én goedkoper zijn door onze voorbereiding.

Bij diezelfde C. veranderde trouwens ook haar uitgavenpatroon. Ik hou wel van haar gevoel voor humor en taalgebruik, zij verwoordde het zo:

Hetzelfde effect scoorde ik ook bij L., die ik sinds onze eerste sessie wel eens liefkozend “Miss Droogshampoo” durf noemen. Ze had droogshampoo op het boodschappenlijstje staan, maar bij die eerste opruimsessie in de badkamer ontdekten we maar liefst 7 bussen daarvan. En voor je nu denkt “Allé, dat is extreem…”, neen, ook jij hebt zo’n items in huis, zeker weten! In een opgeruimd en geminimaliseerd huis weet je opnieuw wat je hebt en waar je het vindt, en dat voel je uiteindelijk aan de kassa, of het nu om batterijen of droogshampoo gaat.

En jij, welke centen laat jij liggen door niet op te ruimen?

Vergeet je wel eens facturen uit te sturen of terugbetalingen bij de ziekenkas aan te vragen? Heb je een massa ongedragen kledij of andere spullen die je tweedehands kan verkopen? Of merk je ook vaak thuis pas dat je zaken dubbel hebt gekocht in de winkel?

Bij deze een warme oproep: investeer eens in opruimcoaching. Het brengt je niet enkel centen op, maar daarnaast ook nog eens meer tijd, ruimte én rust.

En dat kan je niet zeggen van beleggen of meer uren kloppen;-)

Wil jij ook meer tijd, ruimte, rust én extra centen, boek dan nu je afspraak:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_BENL